Sambutan Maulidur Rasul 2011 PDF Print E-mail
Friday, 18 February 2011 13:25

"1 Malaysia 1 Ummah" merupakan tema Maulidur Rasul pada tahun ini. Sambutan Maulidur Rasul telah disambut di sekolah pada 18 Februari 2011. Sambutan di mulakan dengan perarakan menuju ke surau untuk ceramah yang di sampaikan oleh penceramah terhebat iaitu Ustaz Muliade Bin Umat@Bidin.

Kemudian semua warga SMK Tanjung Pengelih dijamu makan dengan Nasi Tomato yang di makan dalam dulang menambahkan lagi erat antara warga SMKTP. Terima kasih juga kepada tetamu undangan iaitu YDP PIBG SMKTP, Lt Kdr Isa Bin Ahmad dan SM Ismail Bin Ahmad (Ketua Balai Polis Pengerang) yang turut sama meraikan majlis ini. Segala aktiviti boleh terus dilihat di laman Facebook kami.