Sambutan Hari Guru SMKTP 2010 Meriah PDF Print E-mail
Monday, 17 May 2010 03:20

SELAMAT HARI GURU! Ucapan yang penuh makna buat guru pada setiap 16 Mei. Sambutan Hari Guru SMKTP begitu meriah sekali pada kali ini. Tergambar keriangan jelas di wajah setiap guru SMKTP. Di awal pagi majlis bermula dengan perarakan di palu alunan kompang dan perhimpunan sempena Hari Guru. Berkumandang lagu Guru Malaysia dan ikrar yang begitu asyik.

Kemudian majlis diteruskan lagi dengan sukan rakyat yang penuh gelak ketawa melihat telatah guru-guru SMKTP seperti kanak-kanak riang dapat bermain tiup tepung, naik basikal , kopek kelapa dan bermacam lagi. Setelah kepenatan, persembahan multimedia HARI GURU dan juga persembahan pelajar dari setiap kelas. Tahniah buat pelajar atas segala persembahan yang ditujukan khas untuk guru-guru. Kami semua amat menghargainya. Kenangan yang termanis pada tahun 2010.

Selesai segala persembahan, majlis diteruskan dengan penyampaian hadiah beberapa kategori guru dan akhir sekali jamuan yang ditaja khas oleh Puan Pengetua tercinta kami. Terima kasih, sedap jamuannya. Tidak lupa ucapan terima kasih kami kepada En Ali dari pengurus syarikat pembersihan di sekolah ini atas sumbangan kek sempena Hari Guru. Majlis di akhiri dengan memotong kek.

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU!GURU ADALAH TUGASAN MULIA.